Пазената с години в тайна тибетска гъба е универсално лекарство

Тибетската гъба наподобява структурата на карфиола. Представлява сбор от малки зрънца. Напитката кефир, получена от тибетска гъба, е с несравними лечебни и вкусови качества.

Тибетската гъба всъщност по нищо не прилича на познатите на всички гъби. Зрънцата, от които е съставена са полезни за здравето бактерии и дрожди. Кефирните зърна могат да са с големина на орех или оризово зрънце, а по време на ферментация нарастват значително. Това е и начинът, по който те се размножават и образуват своеобразни колонии, които на пръв поглед, с белия си или кремав цвят, приличат на извара.

Лечебни свойства и болести, които лекува тибетската гъба

След първоначалното неразположение, което предизвиква терапията с тибетска гъба, тонусът ви се повишава значително, както и половата активност (особени при мъжете). Тибетската гъба подобрява обмяната на веществата в организма, паметта и вниманието, намалява телесното тегло, забавя процеса на стареене на клетките. Лечението с тибетска гъба е удачно за хора, страдащи от рак, диабет, алергии, стомашно-чревни, белодробни, чернодробни, бъбречни заболявания, възпаления(вкл. кандидоза). Тибетската гъба подсилва имунната система, нормализира кръвното налягане и снабдява организма с ударна доза витамини. Тя има успокояващ ефект и успешно лекува безсъние, депресия и заболявания на нервна почва.

Подквасеното мляко с тибетска гъба служи и като перфектно козметично средство. Може да мажете с кефир кожата на ръцете и лицето, като това ще я освежи, ще изглади бръчките ище забави стареенето. Кефирът е ефикасен лек и при натъртвания и при често мазане с него болките изчезват. След започването на терапия с тибетска гъба стомахът се активизира, което доста вероятно може да доведе до газове и разтройство. Лекото напрежение в бъбреците и черния дроб също не е изключено, но то бързо отшумява.

Консумация

При лечение с тибетска гъба е най-добре да пиете кефир рано сутрин преди ядене или вечер 30 мин. преди лягане. И задължително забравете за алкохола по време на терапията ви с тибетска гъба.