Удивителните му качества са известни от дълбока древност

Съчетанието на прополис и прясно мляко има уникален ефект. Освен лечението на простудните и белодробни заболявания те помагат за подобряването на общото състояние, подобрява съня, намалява раздразнителността и постоянната уморяемост. 10-процентната настойка от прополис можете да си набавите от аптеката.

Препаратът се взема вечер, преди сън, по 20 капки настойка в 100 мл топло мляко в продължение на 10 дни веднъж месечно. Курсът е с продължителност от 4-6 месеца.

При лечение на простудни заболявания при децата положителния ефект се наблюдава още след първия прием. За малки деца, в доучилищна възраст, се дават 1-2 капки в 1/3 чаена чаша топло мляко вечер преди лягане.

Панкреатит, гастрит, язва на стомаха и заболявания на черния дроб настойката се приема по указаната схема в продължение на 6 месеца.

Прополис с мляко намалява холестерола в кръвта, лекува екземи и други кожни заболявания. Нормализира менструалния цикъл.

Съществено влияние прополисът оказва и за стабилизиране на психиката. Ако редовно вземате от настойката, всички тревожни мисли изчезват, а това е много важно за лечението.