"Не пазя диети, защото, слава богу, генът ми е такъв - не трупам килограми. Но задължително три пъти седмично играя аеробика вкъщи, следвайки уроците на Джейн Фонда", казва известната актриса Искра Радева. Тя има дискове с упражненията и старателно ги следва. Твърди, че това я тонизира не само физически, но и психически. След гимнастиката се чувства по-концентрирана, по-работоспособна, не трупа ядове. Затова си позволява да играе по еротично бельо в пиесата "Квартет за двама" и да демонстрира отлична фигура.

Друга тайна на тънката й талия е правилото "всичко зелено" - може цял ден да изкара на салата айсберг, леко подправена с лимон и зехтин. Хапва хляб, но внимава. Обожава постните ястия, макар да не обича да готви. Но се налага... Препоръчва удивително вкусна постна мусака - запича настъргани тиквички със смес от мляко, сирене, яйце и кашкавал, подправени с много копър и магданоз. От менюто й почти отсъства месото, особено тлъстото.

Убедена е, че тежкият труд на сцената, който сравняват по натоварване с миньорския, също помага за добрата й физическа форма.