Нареш Кумар от град Музафарнагар в северна Индия твърди, че се храни с електричество, съобщи в. "Сън", цитира БТА.

Мъжът, който е на 42 години, открил необичайната си дарба съвсем случайно. Той бил на работа, когато докоснал оголен кабел по грешка, но нищо не се случило. Повечето хора щели да благодарят на щастливата си съдба и да си напомнят да бъдат по-внимателни в бъдеще, но не и този човек. Той решил да изпробва "суперсилите" си, като стиснал в ръка много електрически жици и тогава разбрал, че може да използва тока вместо нормална храна.

"Когато почувствам глад и няма храна вкъщи, държа оголени кабели и за половин час се чувствам сит. Ям електричеството, като храна", каза Нареш Кумар.

Мъжът е толкова обсебен от вродената си изолация, че домът му е пълен с електрически жици, с които си набавя енергия, когато пожелае.

"Няма прекъсвачи и електрически ключове и понякога с децата ми се страхуваме, че ще се получи токов удар. Но понеже той е обсебен от това да докосва оголени жици, те си стоят така. Той дори използва ръцете си, за да включва и изключва различни уреди", каза съпругата на индиеца.

"Знам, че съм уникален - никой друг не може да прави това. Жена ми не е впечатлена, но други хора със сигурност ще бъдат", добави Нареш Кумар.

Клипове с подвизите на мъжа, наречен "Живата крушка", гастролират из социалните мрежи.