Женското репродуктивно здраве и неговото запазване е било един от най-важните проблеми в медицината, поставен ясно още през 20 век. След Втората световна война е ясно, че са дошли модерните времена, в които дамите градят кариера, учат, развиват се. Дори България не изостава от глобалните тенденции. Дамите завладяват и се доказват в професии, които всички смятат за „мъжки“. Те учат, работят, градят кариера, покоряват нови пространства.

Дойде и 21 век…

А сега накъде?
Оказва се, че нещо все пак се е объркало. Градейки кариера и правейки невъзможното възможно, дамите забравят тиктакането на биологичния часовник. Според сравнително проучване, първата бременност в началото на 20 век е била между 16-тата и 18-тата година. Само сто години по-късно, границата е вече в началото на 30-те години, а много дами коментират и малко по-късен срок. Аргументи има много, по-добро положение, сигурност, професионално развитие, стабилни доходи. За съжаление, често биологичните ни способности да забременеем, изкараме една нормална бременност, както и да родим здраво дете, често са ограничени. С течението на годините, често изникват очаквани и неочаквани проблеми. Да родиш дете на 40 е супер идея, но често това не е възможно. Пропуснали сте времето, в което организмът ви е давал всички шансове лесно да заченете и да успеете да родите без притеснение.

Нашата история с HAPPY WOMAN: Тя е Мария. На 43 години, с две деца – на 2 годинки и 3 месеца. Тя се усмихва, но само преди няколко години тя бе отчаяна жена с разпадащ се брак.

„ Завърших право и започнах практика в една кантора. Млада жена, на 26, сблъскаха ме с най-трудните казуси, само и само да ме проверят. За тяхна изненада – аз се справих с всичко. Поех някой от трудните международни случаи, защото владеех няколко езика. На 31 бях приета за съдружник, а на 33 имах завидни спестявания, луксозен начин на живот, чести пътувания в чужбина и бляскаво бъдеще. Имах и връзка със страхотен мъж, с който буквално грабехме от живота, искахме всичко да ни се случи и то веднага. Приказка, ще кажете вие…

В края на 30-те години започнаха мъките ни. Всичко ни горчеше, когато бяхме сами. Нямаше смисъл да си играем да правим ремонти в огромния ни апартамент, защото той ни се струваше празен. Взехме да избягваме събиранията с приятели, защото ние бяхме без дете и това бе причина всички да ни разпитват, кога, защо нямаме…

Няколко пъти се опитахме да обясним, а после спряхме. Не, че имаше какво да крием, лекарите казваха, че нямаме проблеми, а всичко е до годините, да опитваме.
Много е лесно да се каже, опитвайте. В един момент всичко ни стана сиво и скучно, дори и секс спряхме да правим. Четем постоянно за деца, инвитро, а не правим най-простото, онова, което винаги сме обичали. Тръгнахме да излизаме разделени, той с неговите, а аз с моите приятели. Спях в спалнята, а той в кабинета си. Имал работа.“
Факт е, че расте възрастта, на която жените решават да забременеят и родят. Това е явление, което в световен мащаб и в България клони към втората половина на 30-те години. За съжаление, невинаги жените успяват да запазят своите детеродни възможности.

Причините могат да бъдат много и то напълно различни.

Нарушените нива на женска репродуктивност могат да се дължат на различни причини. Всяка жена има около 1-2 милиона яйцеклетки. С течение на времето, тяхното количество, а също и качеството им намалява, което директно влошава способността за зачеване. Това не означава, че жената не може да забременее след 35, но това просто е по-трудно.

Влошаване на качеството на яйцеклетките може да бъде предизвикано от стрес, от наднормено тегло, от нелекувани съпътстващи заболявания.

Доброкачественото заболяване миома засяга 30% от всички жени над 30 години, а с течение на годините, то става основна причина за невъзможност за забременяване. Над 50% от всички гинекологични операции в света са по повод доброкачествени тумори на матката. За науката е все още неизвестно какво предизвиква появяването на тези образувания – вероятно стрес, естрогени, неправилно хранене. Те са и основна причина за проблемно забременяване при една голяма част от дамите на по-зряла възраст.

Естествено, несериозно е да се твърди, че проблемите са концентрирани само в жената, но факт е, че възможностите за зачеване са ограничени. С напредването на възрастта, женското репродуктивно здраве изисква повече и повече грижи.

Нашата история с HAPPY WOMAN продължава:
„Опитахме с инвитро, съсипаха ни с документи и формалности. Няма как да ви обясня, че е обезсърчаващо. Ако не можете да минете по пътя ни, вероятно няма да ни разберете никога. Не се получи с изкуственото инвитро, което ни отчая. Започнахме да се отдалечаваме един от друг, дори и в секса /който съвсем оредя/ бързахме да свършим, всеки да избяга от другия в неговата стая. Тръгнахме по лекари, всеки по неговите, какво ни има. Не става ясно, нищо ни няма. Историята е такава абсурдна, че губим контрол върху себе си, търсим подкрепа от психолог. Има много двойки в нашето положение.“

Проблемите в една двойка никога не свършват с фертилитета, но със сигурност, много от тях започват първо там. Често борбата продължава с години, а много от двойките не издържат и късат отношения, за да опитат с някой друг. Много малко от семействата издържат на психическия тормоз, в който сами се поставят. Особено ако не се вземат и навременни мерки, раздялата е сигурна.

Как открихме HAPPY WOMAN:

„Всяка сутрин тичах в парка, бях си взела отпуска, беше лято, търсех прохлада. Почивах си на една скамейка, когато видях дама на около 45, която помагаше на малко момче да кара колело. Загледах се, очи не можех да откъсна. Като приближиха, не се въздържах
– Вие сте една щастлива баба…
Жената /с нея станахме много добри приятелки/ смени няколко бои…
– Ама аз не съм баба, а майка…
От неудобство заради издънката ли, от нещо друго ли, избухнах в сълзи. Детето си играеше около нас, а плачех аз, плачеше и тя. Историята и беше същата, точно като моята. Беше минала през същите проблеми, лекари…
Не можех друго да попитам, освен…
– КАК??? Как успя?
Тя просто отговори – HAPPY WOMAN ми помогна. Тогава за първи път чух за този препарат.
Разделихме се, а аз имах запазен в телефона си адреса, от който на същия ден поръчах три опаковки от HAPPY WOMANhttp://tonik.info/happywoman/
И зачакахме.“
HAPPY WOMAN е препарат, който е уникален по своя вид, произход и състав. Създаден е по рецептата на български учен, академик Хлебаров. Бил е разработен още в средата на 80-те години и е минал през много дълъг тестов период, заради спецификата му. Ученият е знаел, че женския организъм е тънко настроен часовник, в който не можеш да буташ грубо. В основата на рецептата стоят екстракти от листа от червена детелина, корен от мака, цветове на турта, а едва през 21 век, със съдействието на новите технологии, учени са успели да получат много по-силни и ефикасни компоненти. Синергичното действие на билките е най-широко спектърната формула, създавана до момента, която покрива нуждите на женския организъм от микроелементи и фитонутриенти, за да осигури нормално функциониране на женската репродуктивна система. Гениалната идея на академик Хлебаров позволява концентриране на огромна сила в две капсули дневно, което не затормозява организма и не предизвиква учестена работа на отделителната система.

Мария и HAPPY WOMAN:

„Не съм от най-лековерните. Силно емоционално подходих към покупката, чак ме хвана яд. Казах и на мъжа ми, той се засмя, ако ще е глупост, дай и аз да я правя – колеги му препоръчвали, друг продукт на академик Хлебаров – HAPPY MAN, за мъже – три бройки, най-изгодно. Със смях поръчах и на него. Много ни беше смешно, няколко дни се забавлявахме страхотно. Дойде пратката, всеки си взе опаковките и си започна терапията. Мъжът ми неочаквано се пренесе обратно в спалнята, писнало му от работа. Дойде и неговият отпуск. Две седмици в планината, спокойствие, чист въздух, басейн. И много секс, чак се учудих, така не бяхме интензивно правили нищо от години. Пълно отпускане и удоволствие.

Октомври ми закъсня цикъла. Дори не се замислих, ударих му една дежурна тирада за напрегнатия начин на живот на бизнесдамите. Ще дойде, къде ще ходи. Дойде гаденето сутрин и огромният апетит. Охо! Има нещо ново в играта. Бях бременна. Лекарите бяха доволни, лека и безпроблемна бременност. След нея решихме пак да опитаме, знаехме, че HAPPY WOMAN помага, пак се случи!!!
Доволна съм, че успях да поддържам фигурата си, да обуздая вълчия апетит, да изглеждам добре и през двете бременности, станах водач на една група майки, с които страхотно се забавляване по градинките. Не ми се връща на работа, чакат ме още доста месеци от най-хубавото време – майчинството. Благодаря на академик Хлебаров и на екипа, който ми даде най-ценното – вярата, любовта и надеждата!“

За много хора, това е най-важното – да усетят в живота си вярата, че доброто ще дойде, любовта, от която идва всичко хубаво и надеждата, че няма да бъдат пропуснати. HAPPY WOMAN е социално значим продукт, който успява да даде бъдеще на много двойки по цял свят. Не винаги е възможно да се случат чудеса, но HAPPY WOMAN помага на много от жените, които го приемат. Ще продължим да ви разказваме за нашите герои и за децата на HAPPY WOMAN. Радваме се, че можем да бъдем полезни!