След първото раждане тазовото дъно на жената се променя. Но тя все още не е подготвена за ситуацията, в която при силен смях или кашлица бельото й се овлажнява от изпусната урина. Много са жените, които страдат от стрес-инконтиненция заради отпусната мускулатура на тазовото дъно. Проблемът се установява при ок. 40% от жените след 40-годишна възраст. Едва 4% от тях обаче се консултират със специалист. Това е свързано не толкова с интимността на проблема, колкото с липсата на информация за профилактичните възможности и модерните методи за лечение.

С времето тези жени се приучават да живеят с дисфункцията, макар и задълбочаваща се. Малко преди да кихнат, например, бързо кръстосват краката си, за да се предпазят от неконтролираното изпускане на урина. По този начин целенасочено стягат отпуснатата тазова мускулатура, която причинява изпускането. С напредване на нарушението прибягват до използването на дамски превръзки, а в тежките случаи на изпускане – до памперси.

Самочувствието на жените с инконтиненция страда ежедневно. Напълно безсмислено. Днес проблемът се решава бързо и трайно посредством комплексен подход. В Лейзър Мед тазовото дъно се възстановява с помощта на висококачествени биосъвместими имплантивни материали – слинг и/или меш. Интервенцията е бърза и с траен резултат. Специалистите, които я извършват, са сертифицирани в Германия и са натрупали солиден практически опит, който гарантира качество на резултата.


За допълнителна информация:
тел. 02 4 760 760
моб. 089 952 11 01
www.lazermed.bg