След неуспешно лечение в България, жената получава оферта от болница в Париж

2016 година се оказва преломна за Антоанета Шарлашка и семейството й, но за съжаление не за добро. В началото на годината жената разбира, че има рак на дясната буза, т. нар. диагноза карцинома букце декстра. Новината преобръща не само нейния живот, но и този на децата й, които се оказват неспособни да й помогнат в лечението. А нуждата от него става все по-спешна, след като направените до момента химио- и лъчетерапии не помагат.

"Мислехме си, че е само образувание, което ще бъде излекувано. Дори и мама така ни представяше нещата. Ходеше сама по болници и изследвания, не искаше никой да я придружава, и ние вярвахме, че нещата са безобидни и поправими. Щадяла ни е, но не след дълго нещата станаха ясни", разказват децата на Антоанета, Александра и Любомир.

Лечението започва с лъчетерапии, но те не дават резултат, защото само след няколко процедури се получава сраствене на горната и долната челюст и Антоанета все по-трудно започва да отваря устата си и да се храни. За 2 месеца тя сваля 40 кг. Тогава лекарите й назначават и химиотерапия, защото болестта прогресира още повече. Антоанета започва да говори трудно, приема само пасирани храни, които трябва да са съобразени с диагнозата й и да поддържат показателите й в граници. "Имахме списъци с храни за различните отклонения – ниско кръвно, нисък хемоглобин, ниски левкоцити и т.н. Обикаляхме от едно лицево-челюстно светило на друго – във всички болници, до които успяхме да се доберем, но резултат нямаше", разказват децата й.

Чрез роднини успяват да запишат час за преглед в специализираната клиника "Gustave Roussy" в Париж, където отиват през ноември. "Там направиха необходимите прегледи и останаха учудени защо не е направена операция още в началото преди терапиите, защо не е направено нищо, за да се ограничи свалянето на килограми, чрез вкарване на сонда за хранене през стомаха", обяснява Александра.

Няколко дни след като се прибират в България, от клиниката в Париж изпращат и оферта на стойност 74 865,40 евро само за химиотерапията. Цялостното лечение ще излезе между 144 281,80 и 320 500,00 евро, в зависимост от това колко продължително ще бъде то. Сумата не включва разходи за път, престой и т.н. До момента събраната сума е 20 000 лева.

"Суми, извън възможностите ни, определят от тук нататък лечението и живота на нашата майка. А ние искаме да я видим отново здрава, хранеща се и говореща нормално. Искаме да я върнем към нормален и пълноценен живот и отново да видим широката й усмивка.

Затова се обръщаме към Вас, добри хора и най-сърдечно молим за Вашата подкрепа!", призовават Александра и Любомир.

За набиране на средства за Антоанета е открита дарителска сметка за мама в банка ОББ:

IBAN: BG84UBBS80021052031840

BIC: UBBSBGSF

Можете да помогнете и чрез системите на:

ePay: КИН: 1950783716 e-mail: [email protected]

PayPal: [email protected]

Открит е дарителски номер DMS. На 17 777 може да изпратите SMS с текст ANTOANETA