Преди време Георги Костов тежи с 20 килограма повече, но започва да търси начини за природосъобразен начин на живот и сега е по-слаб, по-здрав и по-младолик от всякога. Една от причините за личния му успех е постът и приемането на по-малко и близка до природата храна. Той ни разказва за начина си на живот.

Георги, постът у нас е предимно църковно понятие. Ти така ли го възприемаш?
Постът не е църковно понятие. Най-древната информация за него идва от траките, които са имали периоди на дълго въздържание от храна и контакт с жени.

Защо е полезен?
Това е единственият инстинктивно биологичен начин за лекуване на човек. За него може да прочетете в книгата на д-р Шелтън „Гладуването може да спаси живота ви“. Организмът се саморегулира, но когато не му се пречи, т.е като се ограничи храната. Ако сте обърнали внимание малките бебета губят апетит, когато се разболеят. Ако едно животно се рани, се изолира и човек не може да го изкуши с храна, докато не оздравее. Д-р Филонов, който има клиника по гладолечение в Русия, случайно удря с мотора кучето си, чупи му крака и не може да го изкуши нито с месо, нито с мляко, докато не зараства кракът му. Неслучайно дори психични заболявания се повлияват от гладолечението. То лекува не само на физическо ниво, но на емоционално, на ментално.

При спиране на храната, организмът разрушава болните клетки.

Целия текст четете на mila.bg