Д-р K. Атанасова, оториноларинголог

УНГ, УМБАЛ „Георги Странски”, Плевен

Едни от най-честите инфекции в детската възраст са острите респираторни заболявания – ринит, синуит, назофарингит, тонзилофарингит, ларинготрахеит, трахеит, бронхит, пневмонии и др. Те се причиняват от вируси, бактерии и атипични причинители. При децата 90% от инфекциите са вирусни. Много често се наблюдава вторично бактериално инфектиране. Въпреки че специфичното лечение на бактериалните инфекции е антибиотичното, не се препоръчва ранна антибиотична терапия. Доказано е, че този подход не само няма терапевтичен принос, а по-скоро допринася за бактериалната резистентност.

Това e само една от причините в детската възраст да се използва широко имунопрофилактиката. Imunobor Kids Syrup се наложи като ефективен и безопасен имуномодулатор за профилактика и поддържащо лечение и при най-малките деца. Когато се касае за остри инфекции е за предпочитане Imunobor Kids Activ Syrup. Неговата ефикасност се дължи на комбинирането на микронизиран Бета глюкан с най-висока чистота 93% и активна форма на витамин C. Тази комбинация допринася за постигане на желания клиничен ефект – намаляване тежестта и продължителността на острите инфекции.

При остри инфекции, Imunobor Kids Activ Syrup осигурява минимум 3 терапевтични ефекта - намалява тежестта и продължителността на острите инфекции, предотвратява усложненията и рецидивите от инфекциите и повишава ефективността на антибиотичната терапия.

Приложението на Imunobor Kids Activ Syrup заедно с антибиотици има синергичен ефект, намалява честотата на антибиотичен прием, позволява по-ниска дозировка и по-кратки антибиотични курсове, и намалява развитието на бактериална резистентност към антибиотиците.

Imunobor Kids Activ Syrup се приема лесно и удобно даже и от най-малките, тъй като е с приятен вкус от натурални диви ягоди и един път дневно приложение.

При първи симптоми на инфекции

Имунобор Кидс Актив сироп

- при остри инфекции – вирусни, бактериални и гъбични

- заедно с антибиотична терапия

- по време на боледуване

- алергии

- зарастване на рани

При деца до 8 години - по 1 чаена лъжичка (5 ml) на ден.

При деца над 8 години - по 2 чаени лъжички (10 ml) на ден.

При възрастни - по 1 супена лъжица (15 ml) на ден.

Приема се на гладно.

Imunobor® е търговска марка на фирма Борола. За консултация със специалист може да се обърнете към Клиника БОРОЛА, София 1202, ул. " Цар Симеон" 52; тел.: 02/ 983 62 03; e-mail: [email protected]. За повече информация посетете www.imunobor.com. Може да поръчате онлайн на www.momo.bg.