Най-добрият начин да се потопим в атмосферата на даден град е чрез неговите кулинарни предложения, които можем да срещнем по улиците на града, пишат от Business Insider.

Какво е разходка в Ню Йорк без да се опита хот-дог от тротоарната будка или посещение на Банкок без порция пикантна паста? Уличната храна не е само по-евтина и леснодостъпна.

Храната, която можем да срещнем разхождайки се по градските алеи, е багрило, което завършва цялостната картина на всяка дестинация. Ето и най-интересните предложения:

Сингапур

Това е едно от най-безопасните места по света, когато говорим за улична храна. Поради стриктното спазване на изискванията относно хранителните производства, няма причина да се страхуваме да опитаме тяхното прословуто пиле с ориз.

Сидни

Австралийските правила и постоянни инспекции по чистотата са предпоставка за добро качество на храната в Сидни. Техните най-известни телешки бургери служат за еталон на уличните предложения, така че не е препоръчително да ги пропуснем.

Истанбул

Предлагането на всякакви вкусотии по тротоарите на града е начин на живот за тамошните. Предложенията за кулинарни изкушения не са едно или две, но ако сте почитатели на италианската кухня, предизвикайте себе си с турския вид пица - Lahmacun.

Банкок

Столицата на Тайланд може да ви изненада приятно, както с нещо за основно хранене, така и с десерт. Трябва да се има в предвид факта, че не всички продавачи по улиците са лицензирани, така че качеството на някои от храните може да е недостатъчно добро. Ако все пак се престрашите, опитайте тяхната традиционна зелена салата от папая с пиле.

Маракеш

Това е най-колоритното място в кулинарния свят по улиците. Вкусовете са изключително разнородни, както и усещанията, които носят на своите консуматори. Предложение за нещо интересно за хапване там е супата им от охлюви.

Мумбай

По улиците в Мумбай всички порции са обилни и дори препълнени, а за вегетарианците, които често изпитват затруднения в избора си на храна, това е едно от най-подходящите места. Интересно предложение за хапване е вид бутерка със зеленчуци и подправки.

Превод и редакция: Зорница Йосифова